Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - grzyby z patelni na toście z kwaśna śmietaną

Grzyby z patelni na toście z kwaśną śmietaną
  • 4 kromki kraftowego pieczywa
  • ok 350 g grzybów (boczniaki, pieczarki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta papryki mielonej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • kilka listków młodego szpinaku
  • odrobina tartego twardego sera
  • 150 ml kwaśnej śmietany
Na patelni grillowej opiec pieczywo skropione olejem rzepakowym. Chrupiące natrzeć czosnkiem.
Na osobnej patelni rozgrzać olej i usmażyć posiekane pieczarki i poszarpane boczniaki. Kiedy się lekko zarumienią dodać umyty szpinak i doprawić do smaku. Skropić sokiem z cytryny i posypać siekaną dymką. Ułożyć na chrupiących tostach. Podać z kwaśną śmietaną.

Więcej na ten temat